נשיא ארה"ב ג'ו ביידן מוכן לחשוף תעריפים חדשים המיועדים למגזרים מרכזיים, כולל רכבים חשמליים (EVs), אספקה רפואית וציוד סולארי, בצעד שצפוי כבר ביום שלישי, על פי מקורות הבקיאים בנושא. ההכרזה הצפויה מגיעה על רקע הבחירות לנשיאות בנובמבר, כאשר ביידן, דמוקרט המבקש להיבחר מחדש, שומר על עמדה נחרצת ביחס לסין המתיישרת עם המכסים הקיימים שנקבעו על ידי הנשיא לשעבר דונלד טראמפ , האתגר הרפובליקני הצפוי שלו.
ההשפעה של מכסים אלו על התעשיות הסיניות צפויה להיות מינימלית, במיוחד בנוגע לייצוא EV לארצות הברית. נתונים של איגוד רכב הנוסעים בסין מצביעים על כך שגילי , יצרנית רכב סינית, ייצאה רק 2,217 מכוניות לארצות הברית ברבעון הראשון של השנה. למרות הייצוא המוגבל של Geely, Polestar , חברה בת של Geely של סין ושל Volvo Cars השוודית , מתקדמת בשוק החשמל, עם תוכניות להרחיב את הייצור מחוץ לסין, כולל בדרום קרולינה לשוק האמריקאי.
בתעשייה הסולארית, שבה למעלה מ-80% מייצור הפאנלים מתרחשת בסין, ההשפעה של תעריפים חדשים עשויה להיחלש על ידי תעריפים ארוכי טווח שכבר קיימים במשך יותר מעשור. בעוד יתרון העלות של ייצור פאנלים סולאריים בסין נותר משמעותי, הפרטים של התעריפים החדשים בארה"ב יקבעו את השפעתם על מכירת הציוד המשמש לייצור פאנלים.
ציוד רפואי מתוצרת סין, כגון מזרקים וציוד מגן אישי (PPE), עומדים אף הם בפני סיכוי למכסים נוספים בארה"ב, על פי מקורות. סין ייצאה מוצרים רפואיים בשווי של כ-30.9 מיליארד דולר לארצות הברית בשנת 2022, המהווים כחמישית מהיצוא הכולל של מוצרים רפואיים. התעריפים הצפויים מהווים חלק מהאסטרטגיה הרחבה יותר של ממשל ביידן להגנה מפני מחסור באספקה שחוו במהלך המגיפה, במטרה למנוע הישנות של מחסור בציוד קריטי שהלחיץ את מערכות הבריאות.
בדצמבר, נציג הסחר של ארצות הברית האריך את החרגות המכסים הקשורות לסין עד ה-31 במאי, מהלך בו ערער איגוד יצרני הרפואה האמריקאי , אשר טוען כי החרגות אלו אינן נחוצות עוד כדי לטפל במצבי חירום של COVID-19 ולהפריע לתחרות הוגנת עבור יצרנים אמריקאים. .