קרן המטבע הבינלאומית (IMF) הפגינה מכה נוספת לכלכלת פקיסטן בכך שדחתה את טענת המדינה למילוי התנאים הדרושים להבטחת הלוואה של 6 מיליארד דולר. פקיסטן חתמה על הסכם עם קרן המטבע ב-2019 למתן ההלוואה בעמידה בתנאים מסוימים. עם זאת, הכספים לא שוחררו עקב אי עמידתה של פקיסטן בתנאים. למרות טענות הרשויות למילוי התנאים הדרושים, קרן המטבע הבינלאומית סירבה לשחרר את הכספים. ההתפתחות האחרונה הזו היא עוד כישלון עבור הכלכלה הנאבקת של פקיסטן, שכבר מתמודדת עם רמות גבוהות של חוב חיצוני ועתודות מטבע חוץ נמוכות.
דחיית תביעתה של פקיסטן הוגשה על ידי ראש הנציגות של קרן המטבע הבינלאומית בפקיסטן, נתן פורטר. הוא הצהיר כי קרן המטבע הבינלאומית ממשיכה לעבוד עם הרשויות הפקיסטניות כדי להביא את הסקירה התשיעית לסיומה ברגע שהמימון הדרוש וההסכם יושלם. עם זאת, הצהרתו של פורטר סותרת את הטענות שהועלו על ידי הרשויות הפקיסטניות, כולל ראש הממשלה שהבז שריף ושר האוצר איסק דר, שהצהירו כי מילאו את כל הפעולות הקודמות הנדרשות להשלמת הסקירה ה-9.
החזרי החוב החיצוניים, כולל ריבית, לתקופת יולי-דצמבר מסתכמים ב-11 מיליארד דולר, והמדינה צריכה להסדיר כספים להחזר ההלוואות במהלך המחצית הראשונה של שנת הכספים הבאה. עם זאת, יתרות המט"ח הרשמיות ברוטו של איסלמבאד נותרו בסכום נמוך של 4.5 מיליארד דולר, והחזרים המגיעים לחייבים זרים בהיקף של 4 מיליארד דולר אמורים להגיע עד יוני השנה. קרן המטבע הבינלאומית, שכבר נסערת מהטענות הסותרות של הממשלה לגבי השלמת התנאים, עשויה שלא להציע הקלה משמעותית לפקיסטן.
דחיית תביעתה של פקיסטן על ידי קרן המטבע הבינלאומית צפויה להחריף את המשבר הכלכלי שעמו מתמודדת המדינה כעת. הכלכלה הנאבקת של המדינה כבר הובילה לאינפלציה גוברת, אבטלה גבוהה ותסיסה חברתית. עם ההתפתחות האחרונה הזו, המצב צפוי להחמיר, כאשר פקיסטן נאבקת לעמוד בהתחייבויות החוב החיצוני שלה ולהסדיר מימון כדי לקיים את כלכלתה.